HTML

dini blogja

Március 4-étől Jupiterben (FL) veszek részt Spring Trainingre...

Friss topikok

  • Matthew: Nem írsz valami összegzést? Én szívesen olvasnék egy ilyet. (2008.06.16. 20:22) Képek 3.
  • Goro Anyja /Bea/: Dini! Élvezetesek voltak az írásaid, -de mint a baseballhoz csak konyító, nem igazán értettem mind... (2008.05.28. 17:39) Május 24.
  • Niko: Szasz Egyébként a mozgásáról egyből fel lehet ismerni. Te elég izmos vagy már? Niko (2008.05.21. 10:03) Pedro's back
  • foldimiki: hi, jun. 6-7-re legyél itthon, hogy leigázhassuk Károlyvárost Tanulj tenyleg minel tobbet, Varun... (2008.05.20. 11:40) Pedro
  • Padre: Megállott az élet odakint öregem? Mi van? (2008.05.19. 08:37) Május 8.

Linkek

2008.04.23. 23:48 SimonyiDénes

Április 23.

Hát akkor előszőr is elnézést kérnék a hallgatásért ami mellesleg csak 1 nappal volt hosszabb mint, ami már sokszor előfordult. Történt azért egy smás a pár napban.

Az elmúlt néhány napban nem kerültem pályára ami már-már kezdett elszomorítani, és lehet, hogy ez is volt az oka, hogy nem sok szépet láttam amit leírhattam volna. Mindemellett a szobatársam éjjelente rendszeresen felébresztett, ha nem is ő hangoskodott a tv-t mindenképp be kellett kapcsolnia éjjel 3 körül és valami lövöldözős-robbantgatósat kellett néznie. A megnyirbált alvás időmet követően ugyanúgy 8-tól a dobóknak kellett guggolni, majd meccsen még több dobót bemelegíteni. Érdekes, hogy hogy hozzá lehet szokni a gyors dobásokhoz és aztán egy kicsivel lassabb is már milyen lassúnak tűnik. Például ha van egy dobó aki 90mph felett dob és utána jön valaki aki 86mph-val dob az már kész felüdülés.


Múlthéten megtörtént az első elbocsájtás az extended spring training során aminek a testvérem "invitee" Chung is áldozatául esett, rajta kívül még egy outfielder Mateo Marquez is lényeges a további írás szempontjából. Összesen 6 embertől szabadultak meg. Chingu, kóreai nyelven ez annyit tesz barát, mivel mindig mindenkinek ezt mondta ez rajta ragadt. Szóval Chingunak azt mondták, hogy jól dob és felkerül Quad City River Bandits csapatába, ami Low A és már most is játszanak. Ez a legalacsonyabb teljes éves bajnokság. Szóval, hogy két héten belül odakerül. Ekkor jött a gigszer, ugyanis az ügynöke nem munkavállalói vizumot szerzett neki, szóval azt meg kellett várni, hogy megkapja. Ezért a kéthetes határidő, amikor már csak egy hét és egy nap volt hátra akkor leültek vele és kapott egy szerződést. Következő nap volt a "cut" és az ő neve se szerepelt többet a rosteren. Értetlenül állt az eset előtt minden játékos, de a nyelvi nehézségek miatt sose derült ki számunkra, hogy ez miért történt. Azóta Los Angeles környékén van próba játékon egy Indepent League csapatnál.

A másik történet Mateo Marquez története. Ő outfield volt. Előző évben nagyon jól ütött, de valahogy nem akart összejönni neki idén. Mivel a csapatban van egy rakat outfielder így őt elbocsájtották, pontosabban felajánlották neki, hogy megpróbálhat átkonvertálni dobóvá. És kapott egy nap gondolkodási időt és arra jutott, hogy nem akar elmenni. Úgyhogy azóta dobóként működik. Volt 4 bullpen sessionje eddig és holnap lesz az első live BP-je, amikor majd ütők ellen dob. Az első sessionben csak egyeneset dobott a másodiknál már csavarttal is próbálkozhatott, a harmadiknál már nem csak pörgött a csavartja és a negyedik sessionnél már change-upot is dobott. Nem adtak neki túl sok időt, és máris bevetik holnap a mélyvízbe.


A szobatársam ellenben már nem a szobatársam. Szerencsésen megszabadultam tőle és beköltöztem a pálya közelében lévő lakások egyikébe. Ez úgy történt, hogy jeleztem a szervezőnek, hogy nem lenne baj ha én költöznék az egyik lakásba és modnta, hogy ok én leszek a következő. És mivel az egyik játékost aki itt lakott felküldték a Palm Beach Cardinalshoz(High A) így megüresedett egy ágy és odakerültem. Igazából az ágy még nem üresedett meg mivel a srácnak nem szóltak, hogy el kell költöznie... Szóval a fotelban töltöttem az elmúlt két estét. De mára megint csak történt egy elbocsájtás és a lakásból hazaküldtek egy srácot. Az ok: 23 éves, és az már öreg. Úgyhogy ma este már ágyban alszom.



A mai meccsen futó egyes, 2 out. Ember lop, csúszik kettőre és már a csúszás pillanatában lehetett látni, hogy valami nagyon nagyon nincs rendben. Lent is maradt, és erősen fájlalta a lábát. Amikor felemelte a lábát a bokája nem állt normálisan, igazából leginkább a fityegett szót tudnám használni. Szaladtak is a gyúrók, elvitték kocsival. Eredmény törött lábszár. Elég kemény.

Nem történt igazán sok komoly sérülés a camp során. Néhány azért előfordult. Gyakori a hamstring (combhajlító) izom húzódás, néhány hasizom húzódás és pár váll sérülés is. Tegnapi nap az egyik dobónkat az egyik dobása után meglátogatta az edző és gyúró és kiszedték a meccsről, azt mondta a lapockájában hallott egy pattanást és fájt neki. Van egy másik srác akinek a vállát már műteni kell. És van egy outfielder akinek a könyöke fájt.  Egy ideig nem akarta jelezni aztán már nem nagyon tudott dobni, úgyhogy szólt az edzőknek. Eredmény: 6 hétig nem dobhat és üthet mivel elszakadtak valamilyen cuccok a könyökében.


A mai meccsen 3 inninget guggoltam. Nagyon tetszett megintcsak. És ma még home runt se ütöttek. A dobkkal még mindig gondjaim vannak mert eléggé önfejüek. Nem volt amúgy semmi különleges akcióm. Egy lopás volt hármasra, aminél nem annyira volt sok esélyem így nem is dobtam ki. De az emberünk eléggé kevés értelemel volt megáldva mivel utána volt egy dobás, ami WP/PB volt. Én inkább a dobóra fognám:) szóval a labdát a backstop fogta meg és ő ezt háramsról nézte végig. Ellenben elég sok labdát kellett blokkolnom és szerintem jó munkát végeztem ma.Sőt majdnem ütöttem egy duplát a rightfield vonalon, de elszútrák a vonalazók és fél méterrel foulball lett az egyes mellett "elsüvítő":) linedriveom. Eztán strikeout lettem de ez már nem volt rossz at bat.


Még egy kis érdekes dolog történt a napokban. A Palm Beach egyik játékosát, akinek az ütő átlaga 140 körül mozog és így már kilóg a lába a csapatból amúgyis, lepickoffolták egyesen miközben futó hármason volt és nem volt semmilyen lopás jel. Szóval az edzők egy 25 dolláros büntetéssel "súlytották" aminek inkább tanitó szándéka lehet.



Nos a végére akkor Imi kérdésére válaszolnék. Az a két papagáj az két cardinal, ami ha jól emlékszem vörösbegy lehet. Ez az oka a két "papagájnak". Ellenben, hogy a csapat miért lett ez után a madár után elnevezve azt nem tudom. De biztos sok van ebből a madárból arrafelé vagy valami hasonló.

Nos melyikükről lett elnevezve a Cardinals?

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://springinjupiter.blog.hu/api/trackback/id/tr18439610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brecsi · http://www.seopack.hu 2008.04.24. 08:47:39

Na most ez a pápás fotó nem is annyira hülyeség! Ezt találtam:

College of Cardinals

Among the College of Bishops, it has been a longstanding tradition of the Church, to raise certain bishops and archbishops to the College of Cardinals. The Cardinals have traditionally been seen as the "Princes of the Church". Because of their special devotion and holiness, they are called to assist the Holy Father in the governance of the Church. Most Cardinals are either Archbishops of the largest dioceses in their countries or regions, or the heads of the dicasteries of the Roman Curia (the Pope's Ministers of State, if you like).

Of course, the singular role that the Cardinals play is that of electing a new Pontiff when the See of Peter is vacant (see Electing a Pope). To them belongs this honour and responsibility.

a teljes cikk itt:
www.catholic-pages.com/hierarchy/cardinals.asp

Niko 2008.04.24. 09:23:41

Dini, nagyon el vagy keseredve már:) Mesélj a változatosság kedvéért a csajokról, a cím legyen "Most ne figyelj Réka"

Fucu 2008.04.24. 12:33:30

Elősször is Üdv Dini, rendszeres olvasója vagyok a blogodnak és jó valamint érdekes dolgokat írsz, csak így tovább.

a Cardinals témára:
a Cardinal szó egy csomó dolgot jelent.
1: Vörösbegy, egy madár
2: a Katolikus egyházban a Bíboros
3: a piros szín egyik változata
stb.stb.

Viszont megtaláltam hogy a St. Louis miért Cardinals: 1900-ban lett a nevük Cardinals és abból jött hogy a mezük színét lecserélték barnáról pirosra és mivel a Reds (Cinncinat) már foglalt volt így lett Cardinals.

bocs hogy hosszú lett :)

Matthew 2008.04.24. 13:37:29

Én most nem segítek már úgyis nyertem az előző játékban egy dedikált labdát. :) Ugye jól emlékszem!?

Zsoba 2008.04.24. 22:48:06

A képekhez egy kis idézet.
Joe Medwick (Hall of Fame outfielder és ex St. Louis Cardinals játékos) mondta mikor a 2. világháború alatt a Vatikánba látogatott.
" Your Holiness, I'm Joseph Medwick. I, too, used to be a Cardinal" :D

marci 2008.04.25. 08:42:24

Adodik a kerdes: neked milyen vizumod van? ;)

Nem vagyok ornitologus, de a vorosbegynek semmi koze a cardinalhoz. Ehhez nem kell tobb, mint beirod a googleba, h Vörösbegy es szembetuno a kulonbseg. A cardinal nem kitalalt, tenyleg ugy nez ki, mint a fenykepeken. ;) (A blue jay is ugy nez ki, es az sincs Europaban.)
süti beállítások módosítása