HTML

dini blogja

Március 4-étől Jupiterben (FL) veszek részt Spring Trainingre...

Friss topikok

  • Matthew: Nem írsz valami összegzést? Én szívesen olvasnék egy ilyet. (2008.06.16. 20:22) Képek 3.
  • Goro Anyja /Bea/: Dini! Élvezetesek voltak az írásaid, -de mint a baseballhoz csak konyító, nem igazán értettem mind... (2008.05.28. 17:39) Május 24.
  • Niko: Szasz Egyébként a mozgásáról egyből fel lehet ismerni. Te elég izmos vagy már? Niko (2008.05.21. 10:03) Pedro's back
  • foldimiki: hi, jun. 6-7-re legyél itthon, hogy leigázhassuk Károlyvárost Tanulj tenyleg minel tobbet, Varun... (2008.05.20. 11:40) Pedro
  • Padre: Megállott az élet odakint öregem? Mi van? (2008.05.19. 08:37) Május 8.

Linkek

2008.04.13. 00:15 SimonyiDénes

Április 12.

Előszőr is megköszönném mindenkinek aki boldog névnapot kívánt. Aztán folytatnám, hogy mik az események.

Mai nap a Mets komplexumában játszottunk, ami Port St. Lucie-ban található. Mivel még nem voltam ott, és mióta ismerem a baseballt Mets drukker vagyok, tele kiváncsisággal indultam reggel. Annál is inkább, hogy a sérült MLB játékosok ezekben a komplexumokban rehabilitálódnak. Így fordulhat elő, hogy Brandon Ryan volt a shortstopunk. De ennél egy sokkal érdekesebb dolog történt. A bullpenben melegítettem a következő dobóval és miután ő végzett, láttam, hogy a mellettünk lévő pályán épp BP van és a labdák elég gyakran repülnek ki a pályáról, gondoltam odanézek úgysincs épp semmi dolgom. Ramon Castro, Matt Wise és Moises Alou voltak az ütők. Majd miután Alou végzett a körével odajött hozzám, hogy mi a helyzet és egy rövid diskurzus során elmondta, hogy jövő héten már játszani fog a mi meccsünkön és reményei szerint 2héten belül visszatér. A haja már őszül, de az ütővel elég ügyesen bánik.

A minap megintcsak kötelező méreckedés volt és a mérleg szerint csupán 200 lbs a súlyom, ami ha valaki nem emlékezne 17 fontos csökkenés... Már lehet, hogy Gazsival egy súlycsoportba kerültem:)

Sajnálatos módon elköltöztettek a puerto ricoi fiatalember mellől- még mielőtt bármiféle biliárd golyó is a képbe került volna- és az új szobatársam egy Stew Pomeranz nevű fiatalember lett, aki a leginkább a Jackassből a magas kecskeszakállas csávóra hasonlít(aki a Cool túrában körbevezette az egyetemen a leendő diákokat). Ha az információim helyesek 2005 óta van a csapatnál és nagyon nagy prospect volt. Dobó, 95mph körül hajigált. Aztán tavaly megműtötték a vállát és idén spring trainingen 85-el dobott és fájdalmai vannak. Gimnáziumból draftolták és mint ilyen nem sok tudással rendelkezik. Így ha a baseball karrierje befellegzett akkor nem sok kilátása van. Így a mostani helyzetet eléggé a szívére veszi és az alkoholtól vár gyógyírt - lehet Nikonak is fáj a válla? :) - de attól nem lett jobban ellenben az edzők ellenszenvét kiváltotta és az a hír járja, hogy az évvégén mindenképp elbocsájtják. Amúgy nem sok összezördülésünk van mivel vagy bulizik vagy ha épp itthon van akkor alszik, mint most.


A labda eltevés kérdését csupán feledékenységből kerültem, mivel elraktam az első hitemet. De most már két labdából áll a gyüjteményem, mivel a csütörtöki Marlins elleni meccsen egy nagyon szép basehitet ütöttem a shortstop feje felett. Habár eltörtem közben az ütőt de azt a klubházban úgyis kicserélték:) Szóval már két labdát nézhetek a vitrinbe. De az egyiket felajánlanám, ha lesz egyszer, a magyar baseball hall of fame-be:)


A salak keverésének arányait egyelőre nem sikerült kiderítenem mivel az összes groundkeeper az egyenlítőhőz közel eső országokból származik és nyelvi akadályaink lennének a homok és salak pontos arányának leegyeztetése közben. De majd igyekszem valahogy kideríteni. Amúgy a salak itt egészen más. Sokkal "ragadósabb" nem fújja el a szél, és ha infieldezünk akkor a cipők kikaparják és lukak lesznek rajta. Na ezt lehet nem sikerült rendesen megfogalmaznom


Ha már itt tartunk, hogy ragadós... Még nem tanítottak semmilyen trükkre, hogy a spike-ról kenjem meg a labdát valami anyaggal, de már többször felmerült bennem, hogy egyes dobók valami rákennek mert néha nagyon ragadós lesz a labda. Már volt is olyan dobó aki előttem kente be a kesztyűje belső részét pinetarral (faggyú?). Szóval elő-elő fordulnak ilyen fajta kihágások.


Arról kérdezett a Süti, hogy milyen az ütés gyakorlás. Minden reggel 8 órától "meghívásos" alapon 5-8 ember üt a cage-ekben. Ilyenkor általában előszőr a T-ről ütünk, majd szemből dobnak alulról. Én személy szerint, mivel 8-tól általában a bullpenben kell guggolnunk, fél 8 körül kiszoktam menni és egy fél órát ütök T-ről. A T-ről ütés lényege az, hogy a labda inside részét kell elütni és lehetőleg linedrive-ban úgy, hogy a T-t ne törjük szét. Úgy tartják az edzők, hogy a T-nél kiderül az egész mozgás hibája. Albert Pujols is annyira jónak tartja a T-t, hogy még most is azzal kezdi a gyakorlást. Azt mondta, hogy úgy szokta, hogy végig megy az outside-közép-inside dobásokon és az inside dobásoknál a T-t már szinte a hátsó lábához teszi. A nap során általában van mindig BP, ahol a már korábban leírt 4 kört ütjük-első kör:2bunt,6swing; második kör:szituáció; harmadik,negyedik kör 6swing. A nap végén mindenki kénye kedve szerint maradhat és üthet a cage-ben. Általában 3-4 edző mindig jelen van ilyenkor és vagy BP-t dobnak vagy csak alulról vagy a T-ről. A dobógépet elég ritkán szoktuk használni. Főleg curveball gyakorlásra.


Sajnos az Extended Spring Training közel sem akkora buli, mint a Spring Training. Az emberek már sokkal jobban szét vannak szóródva, az edzések is sokkal egyhangúbbak. A korábban megtalált barátok is elkerültek más csapatokhoz és ilyenkor újra kell barátkozni. De a legrosszabb azoknak a játékosoknak akik azt gondolják, hogy jobban tudnak játszani semmint, hogy itt kellene lenniük és ezért utálják az egészet. Van akinek nem is megy úgy a játék, ahogy szeretné és ilyenkor teljesen maguk alá kerülnek.


Beszélgettem a fő dobó edzővel. És a dobóknak van most egy új módszer, amivel megvédik a könyököt a sérüléstől. Ezt hívják pronation-nek amikor a dobás pillanata után a  dobó a tenyerét kifelé fordítja nem pedig befelé. Szóval beszélgettem ezzel az edzővel-Strom- és azt mondta hogy nagyon szívesen jönne Magyarországra amikor itt nincs szezon, ha az utazását és szállását fizetnék.


A holnapi nap szabadnapot kaptunk így a legvalószínübb esemény az 1 órakor kezdődő meccs megtekintése és/vagy a strand meglátogatása, ahol ellenben cápa és fája veszély van. De lehet, hogy nekem márcsak azért sem szabadna strandra mennem mert még futni támad kedvem a homokban, ami eddig nem sok szerencsével járt...

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://springinjupiter.blog.hu/api/trackback/id/tr42423196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niko 2008.04.13. 16:41:20

Jobbkezes dobó amikor a kezét a bal lába mellé teszi, akkor a combja vagy az egyes felé néz a tenyere?


Gondolom viszont az ütésgyakorlásnál van live bp, meg sokat találkoztok azért dobókkal is:)

Hami 2008.04.14. 10:01:36

A pinetar inkább valami fenyőgyantából főzött kátrányféle lesz. A finnek ilyesmivel cukorkát is ízesítenek, annak van Padre szerint "rettegés íze". Hogy ragad, az tény...

csubi 2008.04.14. 20:43:27

Szétnéztél már jobban a baseaball pályákon kívüli világban? Van ott egy szép világító torony és ne feledkezz meg a bagel-ről!

Persze, csak ha jut ilyen fajta kiruccanásokra is időd.

Nagy örömmel olvasom a beszámolóidat!

Brecsi · http://www.seopack.hu 2008.04.17. 09:06:53

A pinetar az a cucc, amivel az ütőt kenik normál helyzetben, kátrány szerű cucc, a kézilabdások vaxához hasonlít. Azért van, hogy az ütő ne csússzon. Persze trükkös dobók valahogy biztosan megoldják, hogy a labdára is jusson belőle:D

Az új könyök kímélő modszerről meg csak annyit, hogy amikor Amigoék kint voltak Japánban, úgy 5-6 évvel ezelőtt, ezt az "új modszert" már akkor elmondták nekik a sima egyetemi csapat edzői. Szóval annyira nem új az a módszer:D Gondolom lenyúlták a japóktól és most saját módszerként reklámozzák:D

Arra azért kérdezz rá, hogy milyen edzésmódszert, tervet tudnának javasolni olyan esetben, ha az emberken nagy része heti 2-3 edzésen tud csak részt venni:D És hetente 1-2 meccs van csak.
süti beállítások módosítása