HTML

dini blogja

Március 4-étől Jupiterben (FL) veszek részt Spring Trainingre...

Friss topikok

  • Matthew: Nem írsz valami összegzést? Én szívesen olvasnék egy ilyet. (2008.06.16. 20:22) Képek 3.
  • Goro Anyja /Bea/: Dini! Élvezetesek voltak az írásaid, -de mint a baseballhoz csak konyító, nem igazán értettem mind... (2008.05.28. 17:39) Május 24.
  • Niko: Szasz Egyébként a mozgásáról egyből fel lehet ismerni. Te elég izmos vagy már? Niko (2008.05.21. 10:03) Pedro's back
  • foldimiki: hi, jun. 6-7-re legyél itthon, hogy leigázhassuk Károlyvárost Tanulj tenyleg minel tobbet, Varun... (2008.05.20. 11:40) Pedro
  • Padre: Megállott az élet odakint öregem? Mi van? (2008.05.19. 08:37) Május 8.

Linkek

2008.05.09. 00:01 SimonyiDénes

Május 8.

Zsoba amit bevágott videot Rick Ankielről az eléggé ott van. Itt is mindenki arról beszélt másnap, hogy "húú azt láttad?". Az általános vélekedés az, hogy a Cardinals a vártnál sokkal jobban kezdte az idei szezont és ez főleg a dobóknak köszönhető.


Olvastam, hogy a dobók egészségének védelme megint felmerült otthon. Néhány szót akkor megint írnék erről. Ez nincs minden organizációnál így, de a Cardinalsnál, minden AA alatti csapatnál a kezdő dobók tandemben vannak, ezt piggy bag systemnek hívják. Szóval minden meccsre két kezdő dobó van akiknek van 60-60 dobása. Ez eltarthat 5 inningig, de akár 3 inning után is lecserélhetik. 4 naponta dobnak, és a bullpenben van 4 reliever, akik lehet, hogy nem is dobnak. A kezdő dobók felváltva kezdik a meccseket, egyik meccset A a következőt B kezdi. Hallottam, hogy egyes organizációkban a minor leauge-ben, ha a dobó egy inningben eléri a 35 dobást akkor azonnal lecserélik.


A tegnap esti meccset a catcher edzővel Dan Billardelloval néztem. És szóba került, hogy ő a 80-as években játszott ugye profi baseballt és hogy mindenki szerint aki abban az időben játszott a minor league és a major leauge szinvonala is visszaesett. Szerinte a "tökösség" hiányzik a játékból. Régen nem volt olyan, hogy nem szabad inside-ot dobni meg mindenki oda tette magát a pályán. Ha valaki .280 ütő átlaggal rendelkezett, akkor az elbocsájtástól kellett, hogy tartson, ma meg .220-vel is felküldhetnek magasabb ligába.


Az itteni edzők egy része, utazik a csapatok között és megnézi, hogy mindenki rendesen dolgozik, és a catcher edző is egy 10napos körutat tett, amiből tegnapelőtt jött meg. A 10 nap alatt a latin catcherek olyan szinten lusták lettek, hogy amikor a dobók már sorakoztak a reggeli bullpenre akkor ők még a cage-ben ütöttek és a dobó edzőknek kellett utánuk kiabálni. Tegnap reggel ugye megjött a catcher edző és így 8:00-kor már mindegyik teljes catcher felszerelésben várta a dobókat:) Mindegyik guggolni akart.


Baserunning

Már régen írtam valamiféle okosságot és mivel ma és tegnap sokat foglalkoztunk baserunninggal úgy gondolom ez talán érdekes lehet. A baserunning edzőnk Spence a Show-ban is volt edző és úgy tűnik ért a dolgához. Azt mondják, hogy tavaly a dodgers azért nem nyert meg nagyon sok meccset, mert senki sem tudott 1-esről 3-ra futni, pedig az rendkívül fontos. Alap gondolat: "when you hit a basehit, think double". Mindig extra basere kell számítani. Agresszív basefutással megnehezítjük a védők dolgát és a nyomás miatt hibát követhetnek el és akkor mienk az extra base. Ha mindenegyes alkalommal amikor basehitet ütünk az outfieldre úgy futunk mintha duplát futnánk akkor az outfieldet pontos és gyors dobásra kényszerítjük, amivel nyomást gyakorlunk rájuk és a meccs során nem tudnak ellébecolni, és ha netán nem tudják egyből megfogni a labdát máris mehetünk kettőre.

Minden bázison meg van, hogy mi a legveszélyesebb ütés, ami dupla játékot eredményezhet, ha nem figyelünk kellőképpen. Ha egyesen vagyunk futók, akkor a linedrive az első amire figyelni kell. Kettesen futóként arra kell számítanunk, hogy a dobónak ütnek vissza egy labdát és ha erre számítunk elkerülhetjük, hogy beszoruljunk és kiessünk. Hármason futóként a 3-as basenek menő erős rolling vagy linedrive amire számítani kell és így elkerülhető a duplajáték.

Ha 2-es, 2-3, vagy telepálya van, és 0 out akkor a futóknak nem szabad másodlagos leadet venniük megintcsak a duplajáték elkerülése érdekében. Mindenegyes bázison arra kell számítani, hogy a catcher pickoffolni fog és az első lépést miután a catcherhez került a labda így kell megtenni, aztán ha mégse dob ki akkor ez nem egy nagy megerőltetés, de az edzők arra a legháklisabbak itt, ha valakit bázison dobnak ki.



Na akkor néhány szó még a velem történtekről. Ma simulated game-et játszott a piros csapat, 7inningig tartott és nekem csak ütnöm kellett. 6 at batem is volt, aminek nagyon örültem, annál is inkább, hogy a labdát most már teljesen simán látom, és az időzítésem se késő. Szóval már ott vagyok:) Az első at batemnél 2-0 állásnál tudtam, hogy az én labdám jön és egy huzatos lineat küldtem left centerre, BH. Másodszorra egy kellemetlen balkezes volt, aki nem is annyira gyors volt inkább a labdája mozgott és nagyon pontos volt.Róla egy erős rollingot ütöttem 3-asra amiből kiestem. Ütöttem meg egy kemény földön suhogósat kettesre amiből a futó átment 3-ra, egy kemény linedriveot rightfieldre ami pont emberhez ment, és még egy-egy rollingot ss-nek és 2b-nek. Szóval 6/1 voltam, de ez cseppett sem zavart, sokkal inkább feldobott a tény, hogy ezek a dobók már nem "azok" a dobók :) Mivel ez egy szimulált meccs volt így az edzők kedvükre raktak fel futókat a pályára és így nagyon sokszor voltam bázison. Még egy lopás is belefért:) Sőt megszereztem az ittlétem első pontját. 3-ason voltam épp, dobó emeli a lábát lead. dobó leteszi a lábát és megáll. Balk. Dini be. Meg van az első pontom :) Még nem láttam ilyen pontot itt.

Gondolom mindenki, aki olvassa ezt az blogot nagyon kiváncsi, hogy vajon meddig is leszek itt. Nos tegnap beszéltem az edzővel, hogy nem játszok sokat és, hogy akkor ez meddig is tart nekem. És mondta, hogy ez az extended spring training május 31-ig tart. Aztán 6-án a draft után visszajön pár ember a draftoltakkal egy hétre és 15-én kezdődik a nyári szezon. Azt mondta, hogy én döntöm el, hogy meddig szeretnék maradni. Szóval ez az állás.


Szombaton azok ellen játszunk akiket le szeretnének draftolni. Kiváncsi vagyok, hogy azok milyen szinten vannak. Majd jelentkezem!

u.i.:Kingának jól sikerültek az érettségik.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://springinjupiter.blog.hu/api/trackback/id/tr88460775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazsi 2008.05.09. 07:46:54

Dinikém. maradj amíg jól esik...itthon úgysem férsz be, C, 1B, SS, 3B megvan. Elég, ha az Eb-re hazajössz.
ui, Mer' Kinga nem itt érettségizik...

Niko 2008.05.09. 11:47:08

Szasz.

Jaja az EB-n szívesen látunk, meg hozhatnál pár napbarnított "magyart" is.

És gratula a szemfüles ponthoz:)

Niko

Hami 2008.05.16. 11:08:26

Az edzők itt is arra a legháklisabbak, ha valakit bázison dobnak ki. :-)
Nyomjad Dini, amíg lehet, aztán spuri haza, mert hullunk, mint a legyek!

Padre 2008.05.19. 08:37:32

Megállott az élet odakint öregem? Mi van?
süti beállítások módosítása