HTML

dini blogja

Március 4-étől Jupiterben (FL) veszek részt Spring Trainingre...

Friss topikok

  • Matthew: Nem írsz valami összegzést? Én szívesen olvasnék egy ilyet. (2008.06.16. 20:22) Képek 3.
  • Goro Anyja /Bea/: Dini! Élvezetesek voltak az írásaid, -de mint a baseballhoz csak konyító, nem igazán értettem mind... (2008.05.28. 17:39) Május 24.
  • Niko: Szasz Egyébként a mozgásáról egyből fel lehet ismerni. Te elég izmos vagy már? Niko (2008.05.21. 10:03) Pedro's back
  • foldimiki: hi, jun. 6-7-re legyél itthon, hogy leigázhassuk Károlyvárost Tanulj tenyleg minel tobbet, Varun... (2008.05.20. 11:40) Pedro
  • Padre: Megállott az élet odakint öregem? Mi van? (2008.05.19. 08:37) Május 8.

Linkek

2008.04.06. 01:44 SimonyiDénes

Lapocka, rotátor köpeny

Ugyebár elkezdődött az extended spring training 4 napja. A program kissé megváltozott a korábbihoz képest. Nincs többé nyugodt reggelizés, mert az étkezőben nem lehet megmaradni az 50 kiabáló latintól. Már kezdik kikészíteni a kevésbé napbarnított bőrüek türelmét. De mégha elpattanna is a hur valamelyik sápadt arcunál akkor is komoly létszámfölényben vannak a sötétek:)

Tehát a napirend 6:30-as indulás. 8-kor dobók-receptorok bemelegítenek és a változó számú bullpenek megtörténnek. A holnapi nap lesz az eddigi legtöbb bullpen session, számszerint 22. 7 catcher van, és ugye 20/30 dobás. Ezzel kezdődik a nap. Aztán 9-kor eligazítás, eztán bemelegítés. 10-kor elkezdődik egy 3 helyszínes rotáció. Az egyik helyszín a batting cage, ahol értelem szerint ütés gyakorlás történik. A második helyszínen az épp aznapi elméleti oktatás pályán való elsajátítása történik, ez eddig cut-off, futó 1-3, bunt védekezés volt. A harmadik helyszínen pedig az adott pozició csínját bínját gyakoroljuk. 11-kor már bent hűsölünk a légkondicionált klubházban, ahol a nem túl nyugodt ebédünket elköltjük. 12-kor pedig egy meccs kezdődik eddig mindig a piros és fehér csapat között. Ezekben vannak a "tapasztaltabb" játékosok meglátásom szerint. Eddig rendkívül erős kezdődobóval rendelkezett a piros csapat, aminek én is tagja vagyok. Az első napon Joel Pineiro, a második nap Matt Clement, ma pedig Mark Mulder volt a kezdőnk. Pineiro azt hiszem jövő héten már a Major League csapat closere lesz. Pineiro köszönete jeléül vagy 40 doboz pizzát vett nekünk a meccs után.

A meccsek hosszát az épp aznapra jutó dobók dobás száma állapítja meg nem a szabálykönyv. Tegnap 12inninges meccset játszottunk, ami 7-7es döntetlennel zárult, ma pedig egy 7 inninges meccset játszottunk. Az edzők a mai teljesítménnyel elégedetlenek voltak ezért a meccs után minden pozició játékosnak base futás volt a büntetése.

Az az érdekes az itteni erősítéssel, hogy eddig még egyetlen egy darab kört se kellett futnom. És ez nem azért van mert lógtam:) A dobókon kívül nem fut senki hosszú távot és még ők se futnak köröket a pályán. Nekünk is csak tán minden 3. nap van egy kevés sprint amiket majd később leírok.

Azt hiszem rájöttem saját tapasztalatból, hogy mi lehet a legnehezebb a profi játékosoknak. A magány az csak egy része a dolognak. De azt hiszem a legnehezebb az lehet, hogy minden nap ugyanazt kell hoznia. Amit egyiknap simán meg tudok csinálni, azt lehet, hogy a következő nap nem tudom. És egyszerűen nem tudom kitalálni, hogy ha tegnap ment ma miért nem megy de majd holnap megint menni fog. És a mindennapos edzéssel az az elvárás, hogy mindennap ugyanazt a szintet hozza az ember. A mai meccsre, azt mondta az edző, hogy nem professzionális hozzáállást tanusítottunk, hanem amatőr szinten teljesítettünk. Én most kíhúzom magam a felelősség alól, mert az utolsó két meccsen a bullpenben töltöttem az időt és a dobókat melegítettem.

Mint ígértem itt vannak a lapocka és a rotátor köpeny erősítésére való gyakorlatok. Így találtam a legegyszerűbbnek, hogy csak lefotózom a konditeremben levő képeket és, ha valami kérdés van akkor válaszolok rájuk.

Ezek a rotátor köpeny gyakorlatai:


















Ezek pedig a lapocka erősítésére vannak:


















Ezek lennének hát a gyakorlatok, remélem a képeken lehet látni. Azt hiszem letöltve talán ki lehet őket nagyítani és akkor biztosan jobban látszik, hogy mi a feladat.












A minap egyébként részt vettem a 3-as base-ek reggeli edzésén mivel csak 4dobónak kellett guggolni és így nem kellett volna semmit csinálnom és engedélyezték. Igazából semmilyen komolyabb gyakorlatot nem végeztünk. 4-en voltunk. Előszőr laza rowling szembe, aztán backhand, majd a kesztyűs oldalra is. A labdákat nagyon gyengén ütötték és csak a mozgásra kellett figyelni. A végén még csináltunk 10-15 labdát úgy is, hogy egyesre kellett dobni. Itt gyakoroltunk olyat is, gurított labdával amikor csak éppen, hogy elérjük a labdát és, hogy körbe forogva, vagy egyenesen tovább menve jobb-e eldobni a labdát. Szóval egy kemény ütést sem kaptunk.

Mára ennyi lenne, most elmegyek elköltöm a vacsorámat.
Sok sikert mindenkinek a holnapi/mai meccseken!

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://springinjupiter.blog.hu/api/trackback/id/tr14413141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Padre 2008.04.06. 06:53:54

Ahogy telik az idő, egyre hasznosabb
információkat továbbítol öregem.
Az iprai kémkedés remek jövedelem forrás lehet, hogy tovább maradhass odakünn. Állítólag a vegyipar igen magas fizetéseket dob ki a kémeinek.
Vagy ott van a F1.

Csak így tovább Cica ügynök.

KTK434 2008.04.06. 16:44:50

azt szeretném kérdezni, hogy tréningen résztvevő emberek mennyire okosak, vagy buták. Mert, hogy usa, meg sportolók, de nyilván kell egy szint. szóval ez.

Niko 2008.04.07. 09:23:39

Szasz Cica ügynök!

Nagyon szép, hogy lefotóztad a dolgokat, csak innen nem annyira látszik, hogy mi van rápingálva a kép mellé. Tehát küld már el urambátyám az e-mail címemre a dolgot.

gyorgy.nikolits@popgroup.hu

Aztán meg rátokfér egy kiadós lecseszés:)

N

marci 2008.04.07. 12:53:44

KTK434: javaslom jarj vilagot, szerezz tapasztalatokat. Nincs olyan, hogy okos vagy buta. Olyan a magyar iskolakban van es a naplobol megtudod. USAban azert mukodnek dolgok, mert nagyon ki van talalva, meg van szervezve. Mindenki a sajat feladataban nagyon jo, es kozben lehet hogy lovese sincs semmi mashoz. De nem is kell.

Ezekutan USA vakterkepre rajzold be a kovetkezo allamokat es fovarosukat: Idaho, Wisconsin, Missouri, New Mexico, Virginia; valamint sorolj fel 5 kanadai allamot!

k4 2008.04.07. 18:20:14

Amikre gondolok: pl. tanulási készség, elmélet gyakorlatban való alkalmazása, önfegyelem, odafigyelés, tisztelet + hasonló szép szavak. Igyekeztem ezt gondolni az "okos" szó alatt. Talán ezek fontosabbak a sportban, mint a matematikai, esetleg a földrajzi ismeretek. De lehet, hogy nem ?:) De nem akarok negatív hangulatot kelteni ezen a vidám kis blogon, szóval szerintem ne ragozzuk túl.
süti beállítások módosítása