HTML

dini blogja

Március 4-étől Jupiterben (FL) veszek részt Spring Trainingre...

Friss topikok

  • Matthew: Nem írsz valami összegzést? Én szívesen olvasnék egy ilyet. (2008.06.16. 20:22) Képek 3.
  • Goro Anyja /Bea/: Dini! Élvezetesek voltak az írásaid, -de mint a baseballhoz csak konyító, nem igazán értettem mind... (2008.05.28. 17:39) Május 24.
  • Niko: Szasz Egyébként a mozgásáról egyből fel lehet ismerni. Te elég izmos vagy már? Niko (2008.05.21. 10:03) Pedro's back
  • foldimiki: hi, jun. 6-7-re legyél itthon, hogy leigázhassuk Károlyvárost Tanulj tenyleg minel tobbet, Varun... (2008.05.20. 11:40) Pedro
  • Padre: Megállott az élet odakint öregem? Mi van? (2008.05.19. 08:37) Május 8.

Linkek

2008.03.07. 22:38 SimonyiDénes

Mindennapok

Reggel 5:30-as kelés, hogy elmenjünk a 6órás busszal. 6:45kor kezdődik az edzés. Ez csak a catchereknek van. 2 program van. Az egyik a védekezés a másik az ütés.

A védekezésnél mindent az alapoktól tanítanak. Labda elkapása kesztyű nélkül, lopásnál milyen mozgás van ilyesmi. Ezt két 5 fős csoportban csináljuk a batting cageben. Ez a rész ez kb 8-8:15-ig tart. ezután szünet.

Az ütés nap 7-7:30 közt van. Tee-ről ütünk aztán szemből dobnak alulról háló mögül.

Ezek után szünet van, amikor alkalmunk van megreggelizni. 9:15-kor megbeszéléssel kezdünk mindig. Beszélnek úgy 5percig, hogy szuper volt az előző nap meg ilyesmi. Ezután csoportokban elmegyünk a kijelölt pályára és 20perces bemelegítés van. Ritka az igazi nyújtásos feladat de majd erről máskor írok talán.

Utána 10-20 perc dobálás. Ami után eddig mindig a dobóknak guggoltunk, de a tegnapi napon megérkeztek a fielderek is és mától velük edzettünk. Így előszőr 20 perces bunt védekezés gyakorlás volt a catchereknek, a fielderek pedig a cut offot gyakorolták. A bunt gyakorlás után összegyűltünk a csapatunkkal- ma már 4 csapatra voltunk osztva, random szerűen- és a pályán teljes csapattal gyakoroltuk a különböző cut-off opciókat. Ezután BP volt a pályán. 4-es csoportokban ütöttünk, miközben másik 4es csoport futó volt és gyakorolta, hogy 1-es basenél, hogy kell mozogni a különböző labdákra. Az ütés az 4 körből áll. Első körben 2bunt, és 6 sima ütés. Második körben 2 hit n run, 2 hit them over(rightfield felé ütés), 1 infield in, 1 infield out, 1 sqeeze bunt. Harmadik körben 6 ütés és a negyedik körben ugyancsak 6ütés.

Ezután megyünk és guggolunk a dobóknak, akik csak minden második nap dobnak dombról, azon a napon amikor nem dobnak a dombról akkor dobnak hosszút, legalábbis én így vettem eddig le. A dobók viszonylag sokat gyakorolják a pitch outot is a sima dobás közben illetve a mozgást a basere dobásra. Meg minden nap van PFP (Pitcher's fielding practice)a dobóknak, ahol a bunt védekezést, comebackert, egyesre futást gyakorolják.

A végén mikor már mindenki befejezte a gyakorlást a catcherek az egyik pályán a bázisra dobálást gyakorolták. Meg is jegyezték, hogy "First to come, last to leave". Ezeknek a latin csávóknak olyan keze van ami nagyon durva. Még a tele szteroidozott a-kkora alkarja van mint a bicóm:)- is elismerte, hogy jobban karjuk van mint nekik. Közben az is feljött, hogy nem annyi idősek mint amennyinek mondják magukat, mindig hozzá kell adni 3évet:)

Ekkorra már igencsak fáradtak voltunk de még nem volt vége a napnak. Még hátra volt a kondi. Igazából ez nem nagyon kemény. 3 részből áll. Hát-kar, láb, has. Na ezután vége a napnak. Ez kb fél2 körül van. Ezután kajálunk, ebédre általában csak szendvicset kapunk. Vacsorára meg kapunk 12 dollar kajapénzt, ami nem túl sok. Egy hamburger 9dolcsi, de egy rendes főkaja az kb 13-nál kezdődik. Délután két busz van az elsőt általában el se érnék a catcherek a második általában 2kor vagy 3kor van és így az 1órakor kezdődő meccsbe bele lehet nézni úgy fél órácskát. Ezután hazajövünk ki-ki a szobájába, mindenki csak pihenget, aztán 6körül elmennek az emberek vacsorázni. 9-10 körül meg mindenki alszik. A takarodó elvileg 11-kor van de a legtőbb ember már alszik addigra.

Tegnap megjött a szobatársam is és tőle megtudtam egy csomó dolgot, hogy hogy zajlik a college league meg a draft rendszer milyen és minden hasonló ilyen dologról, egyszer azt is leírom reményeim szernt.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://springinjupiter.blog.hu/api/trackback/id/tr52370648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazsi 2008.03.07. 23:16:35

Csodás Dini! És a Te helyed hol van ebben a rendszerben? Jegyzetelj sokat, hogy segíthess az edzéseinken, ha egyszer - persze holtszezonban - hazajössz. És nehogy éhen halj!

Hami 2008.03.08. 12:08:25

Az se baj, ha fogysz egy kicsit... 60 yardot mérték már?
No, csak keményen!

Goro Anyja /Bea/ 2008.03.09. 07:09:57

Dini! Fantasztikus, amiben most részt vehetsz. Figyelj mindenre, mert itthon isszuk minden szavadat. Felelőtlenül nem vittél magaddal egy kis zsírt meg lila hagymát. Ha hazajössz, majd kanyarítunk neked valami magyarost! Puszi: Bea

Imi 2008.03.09. 20:17:12

Viszont a "9-10 körül már mindenki alszik" részében nyilván hatalmas rutinod van a latin csávókhoz képest. Erre kell építened!
süti beállítások módosítása